Otomatik Kepenk Yarıda Kalıyor

Otomatik Kepenk Yarıda Kalıyor Nasıl Açılır?

Otomatik kepenkler birçok farklı şekiller de arıza verebilmektedir. Eğer ki otomatik kepenk yarıda kalıyor ve açılmıyorsa bir uzmana gösterilmelidir.

Otomatik kepenkler, elektronik bir sistem ile çalışan cihazlardır. Bu nedenle zaman zaman çeşitli arıza durumları ile karşı karşıya kalınabilmektedir. Bu arızalar genellikle montaj ya da kullanıcı hatası kaynaklıdır.

Yaşanan kepenk arıza durumlarının bazılarında tamir desteği almadan arızanın kullanıcılar tarafından giderilmesi mümkündür. Örneğin; kepenk açılmıyor veya kapanmıyor ise yardım almadan önce kumanda pili kontrol edilmeli, yedek kumanda denenmelidir. Sorun çözülmüyor ise alıcı sorunu olup olmadığını kontrol etmek için elektrik ve şartelin açık olduğuna bakılmalıdır.

  • Otomatik Kepenk Açılmıyor Ne Yapmalıyım?
  • Otomatik Kepenk Manuel Açılır Mı?
  • Elektrikler Kesilince Otomatik Kepenk Nasıl Açılır?
  • Elektrikler Kesilince Otomatik Garaj Kapısı Nasıl Açılır?
  • Elektrik Kesildiğinde Otomatik Kapı Nasıl Çalışır?
  • Elektrikli Panjur Dışarıdan Açılabilir Mi?

gibi sık karşılaşılan kepenk arıza ve çözümlerini sizler için derleyeceğiz.

otomatik-kepenk-acilmiyorOtomatik Kepenk Açılmıyor Ne Yapmalıyım?

Yukarıda ki örnekte belirttiğimiz gibi otomatik kepenk açılmadığında yardım talep edilmeden önce kullanıcıların izleyebileceği bazı adımlar bulunmaktadır.

Bunlardan ilki kepenk kumandasının pillerini değiştirmektir. Piller değiştirilmesine rağmen hala açılmıyor ise sorun kumanda kaynaklı olabileceğinden yedek kumanda ile açma kapama denenmelidir. Sorun kumanda kaynaklı değil ise alıcıda problem olması mümkündür. Bu nedenle elektrikler ve şartelin durumuna bakılmalıdır. Elektrik kesik değil ve şartel açık durumda ise kepenklerin fazla ısınma ihtimaline karşı birkaç saat beklemek gerekir.

Otomatik kepenkler bazı durumlarda fazla ısındıklarında tekrar soğuyana kadar açma kapama yapmazlar. Bu nedenle cihazın soğuması beklenmelidir.

Cihaza yüksek elektrik akımı geldiğinde motorun yanma olasılığı vardır. Bunun yanı sıra yanlış yapılan montajlarda cihaz motoruna zamanla zarar verebilir. Tüm denemelere rağmen cihaz henüz çalışmıyor ise motorun hasar görmüş olma ihtimali göz önünde bulundurulmalı ve teknik destek alınmalıdır.

Otomatik Kepenk Manuel Açılır Mı?

Otomatik kepenkler basit sebeplerle arızalanabilir, ya da hasar görebilir. Arıza ve elektrik kesintisi durumlarında bu cihazlar manuel olarak kullanılmaya devam edilebilir. Ancak her cihaz ve modelde bir UPS güç kaynağı bulunmamaktadır. Bu cihazlar için bir kepenk güç kaynağı satın alınabilir. Böylece arıza ve elektrik kesintisi durumlarında güç kaynağı devreye girerek açma kapama işinin kolaylıkla yapılmasını sağlayacaktır.

Bazı otomatik kepenklerde, açma kapama kutusu bulunmaktadır ve bunları cihazın manuel olarak kullanılmasını sağlamaktadır. Ayrıca kepenk motorlarında bulunan manuel zincir ya da kolu da açma kapama işleminin manuel olarak gerçekleştirilmesine olanak tanır.

elektrik-kesilince-otomatik-kepenk-acilirmiElektrikler Kesilince Otomatik Kepenk Nasıl Açılır?

Otomatik kepenklerde, elektrik kesintisi durumlarında eğer var ise kepenk güç kaynağı devreye girmektedir. Kepenk güç kaynağı sayesinde elektrikler kesik olsa dahi kepenkler açılıp kapanabilirler. Eğer cihazınızda bir güç kaynağı bulunmuyorsa manuel açma kapama işlemi gerçekleştirilebilir. Tüp motorlarda motorun yanında bir aparat bulunmaktadır. Bu aparatın çevrilmesi ile açma kapama yapılabilir. Ancak santral motorlarda bu aparat yoktur. Bu nedenle emniyet ipi çekilerek motor boşa alınmalı, indirilmeli ve tekrar açılmalıdır.

Elektrikler Kesilince Otomatik Garaj Kapısı Nasıl Açılır?

Otomatik garaj kapıları, elektrik aksamı ile çalışan bir diğer otomatik kapı sistemlerindendir. Bu nedenle kullanıcıların sık sorduğu sorulardan biri de elektrik kesintisi durumunda otomatik garaj kapısının nasıl açılıp kapatılacağıdır.

Elektrik kesintisi durumunda, otomatik garaj kapısı motoru manuel pozisyona alınmalı ve el ile alt kısımda bulunan paneldeki kapı kolu yukarı itilmelidir. Bu şekilde kapı açık pozisyona getirilebilmektedir.

Elektrik Kesildiğinde Otomatik Kapı Nasıl Çalışır?

Otomatik kapı sistemleri elektriği güç kaynağı olarak kullanırlar. Elektrik ile otomatik açma kapama işlemi gerçekleştirilir. Ancak elektrik kesintisi gibi durumlar için tüm otomatik sistemleri manuel olarak çalıştırılabilmektedir.

Piyasada çok çeşitli model ve fonksiyonda otomatik kapı sistemleri bulunmakta ve bunlar gündelik yaşamın her alanında karşımıza çıkmaktadır. Otomatik bahçe kapısı, otomatik garaj kapısı, otomatik kepenkler, otomatik giriş çıkış kapıları, seksiyonel kapılar vb. tüm otamatik kapı sistemleri için bu durum geçerlidir.

Elektrik kesintisi durumlarında, kullanılan cihazda var ise diğer güç kaynağı kutusundan cihaz güç kaynağı devreye girerek manuel açma kapama işlemi kolaylıkla gerçekleştirilebilmektedir.

Eğer cihaz güç kaynağı yok ise manuel kol ve zincirler kullanılarak cihaz kullanımına devam edilebilmektedir.

elektrikli-panjur-disaridan-acilabilirmiElektrikli Panjur Dışarıdan Açılabilir Mi?

Elektrikli panjur sistemleri üst düzey güvenlik sağlayan ve konforlu yaşam alanı sunan otomatik cihazlardır. Olumsuz hava koşulları, hırsızlık ve güneş ışınlarına karşı maksimum koruma sağlarlar. Aynı zamanda ses ve ısı yalıtımına sahiptirler.

Bu sistemler dışarıdan açılamazlar. Böylelikle üst seviye güvenlik imkanı sunarlar. Otomatik panjur sistemleri, kumanda ve buton yardımı ile çalıştırırlar.

Otomatik kapı sistemleri ile sektörün önde gelen firmaları arasında yer alan Furkan Otomatik Kapı Sistemleri siz değerli müşterilerine tüm hizmetler ve ürünler hakkında detaylı bilgi sunmak adına 7/24 kesintisiz çalışmaktadır.

Otomatik kapı sistemleri ve fiyatları için firmamız ile iletişime geçiniz.