Kepenk Gürültülü Çalışıyor

Kepenk Gürültülü Çalışıyor | Sebepleri Nelerdir?

Kepenk gürültülü çalışıyor neden olabilir? Otomatik kepenkler elektronik bir sisteme sahip olan cihazlardır. Bu nedenle belirli sebeplerden dolayı zaman zaman arızalanabilirler.

Kepenklerin açma kapama esnasında gürültülü çalışmaları bir arıza göstergesi olarak kabul edilir. Eğer sizde otomatik kepenklerinizin gürültülü çalışmasının altında yatan nedenleri merak ediyorsanız, bu yazımızda sorularınıza cevap bulabilirsiniz.

Otomatik Kepenk Sesli Çalışıyor

Otomatik kepenk gürültülü çalışıyor ya da olağan dışı sesler çıkarıyorsa aşağıdaki arıza durumlarından biri ile karşı karşıya olabilirsiniz.

  • Kepenklerinizin paletleri bozulduğunda cihaz çalışma esnasında gürültüye sebebiyet verebilir.
  • Kepenklerinizin iç mekanizmasında toz ve yağ birikmiş ve çalışma verimini düşürmüş olabilir.
  • İç mekanizma ve parçalardan bir ya da birkaçı arızalandığında kepenklerinizin gürültülü çalışmaya başlayabilir.
  • Kepenk panjurları ve kepenklerin sıkışması da çalışma esnasında gürültüye neden olur.

Belirtmiş olduğumuz gibi tüm bu nedenler kepenklerinizin gürültülü çalışmasına neden olur. Ancak bu arızaların tamamını kendi başınıza tespit etmeniz mümkün değildir.

otomatik-kepenk-neden-gurultulu-calisirOtomatik Kepenk Sesli Çalışıyor Ne Yapmalıyım?

Öncelikle herhangi bir arıza durumu olduğunu düşündüğünüz kepenkleri, güvenlik tedbiri amacıyla kesinlikle kullanmamalısınız. Kepenk sigortalarını kapatarak güvenliği sağlamalısınız. Eğer arızanın ne olduğunu kendi başınıza kestiremiyorsanız mutlaka yetkili bir servis ile görüşmeli ve yardım almalısınız.

Kendi başınıza yapacağınız yanlış müdahaleler sonucunda cihazınız daha büyük arıza verebilir. Bu durum güvenliğiniz ve tasarrufunuz açısından oldukça önemlidir. Kepenk tamiri ve parça değişimleri mutlaka yetkili ve usta kişilere yaptırılmalıdır.

Gürültülü Çalışan Kepenkler Kullanılmaya Devam Edilir mi?

Kepenklerin gürültülü çalışmaları bir arızanın belirtisidir. Bu arızanın tespit edilerek giderilmesinin geciktirilmesi ileride yaşanacak daha büyük arızalara sebebiyet vermektedir. Basit bir kepenk arızası giderilmediği durumda kepenk motorunun arızalanmasına neden olabilir.

Ayrıca kısa devre oluşması sonucu daha birçok parçanın arızalanmasının önü açılarak maliyet büyük oranda artırılmış olur. Günlük kullanımda kepenklerinizin verimli ve güvenli çalışması için arızaların en kısa sürede giderilmesi gerekmektedir.

Tüm bunların arıza ve gürültü ile karşılaşmamak adına kepenk bakımlarınızı düzenli olarak belli aralıklarla yaptırmalısınız. Bakım ve onarımları vaktinde yaptırmak ileride karşılaşılması mümkün tüm masrafların önüne geçmesini sağlayacaktır.

Furkan Otomatik Kapı olarak bizler, piyasada bulunan tüm kepenk sistemleri için servis hizmeti sağlamaktayız. Firmamız ile 7/24 iletişime geçebilir, tam donanımlı ve yetkili kadromuzdan teknik destek talebinde bulunabilirsiniz.