Otomatik Kepenk Kumanda Resetleme

4 Adım da Otomatik Kepenk Kumanda Resetleme | Adım Adım Rehber

Otomatik kepenk kumanda resetleme cihazda bir sorun oluştuğu zaman yapılması gereken işlemlerden bir tanesidir. Otomatik kepenk kumandaları, alıcılara kodlanarak uzaktan kepenk kontrolü yapılmasını sağlar. Kepenklerin açılıp kapanması için kullanılan kumandaların, kepenk alıcılarına kodlanması gerekir. Kepenk alıcılarınız için uyumlu kumanda seçimi, kodlanması ve resetlenmesi için firmamız her koşulda sizlere gereken desteği sağlamaktadır.

Furkan Otomatik Kepenk olarak sizler için kepenk kumandalarına dair tüm bilgileri bu yazımızda bulabileceksiniz.

Kepenk Kumandası Neden Çalışmaz?

Otomatik kepenk kumandaları pil ile çalışan cihazlardır. Bu nedenle kumandalar çalışmadığında ilk olarak pillerin zayıflamış ya da bitmiş olma ihtimali akla gelir. Piller değiştirildikten sonra sorun devam ediyorsa kumanda da elektronik bir arıza durumu meydana gelmiş olabilir. Bu arızanın tespit edilmesi ve giderilmesi ancak alanında uzman kişiler tarafından gerçekleştirilebilir.

Herhangi bir elektronik kumanda arızası ve pillerde problem yok ise kepenk alıcısının bozulduğunu söylemek mümkündür. Alıcının arızalanması kumandanın işlevlerini yerine getirmesini engelleyen en temel sorundur ve bu arızanın yetkili kişiler tarafından giderilmesi gerekir.

otomatik-kepenk-kumanda-resetleme-nasil-yapilirKepenk Kumandası Çalışmazsa Ne Yapmalıyım?

Otomatik kepenk kumandaları yukarıda belirttiğimiz durumlardan bir ya da bir kaçı nedeniyle çalışmıyor olabilir. Arıza durumlarında mutlaka yetkili servis ile görüşmeli ve arızanın giderilmesini sağlamalısınız. Ancak servis beklediğiniz süreçte ya da kumandanızı kaybettiğiniz zamanlarda otomatik kepenklerinizi manuel olarak açabilirsiniz.

Bunun için;

Manuel açma kutusundan kepenklerinizi açabilirsiniz. Kepenklerin dış kutularında bulunan davlumbazını açıp, motor manuel çubuğu veya zincirini kullanarak açma kapama işlemini yapabilirsiniz.

Otomatik Kepenk Kumandası Nasıl Sıfırlanır?

Power air alıcısı ile kumanda resetleme işlemi yapmak oldukça kolaydır. Kepenk kumanda sıfırlama işlemi için yapabileceğiniz adımlar;

  1. Cihazda yer alan siyah tuşa bastığınızda mavi ışık yanıp sönecektir.
  2. Kumanda da kodlayacağımız tuşa basarak kumandayı kodlamış oluyoruz.
  3. Alıcı hafızasını silmek istediğiniz zaman alıcının elektrik akışını kesmeniz gerekir. Bu esnada siyah taşa basılı tutarak tekrar elektrik akışını sağlamalısınız.
  4. Bu işlemi yaptığınızda mavi ışık üç kez yanıp sönecektir. Bu işlemin ardından kumanda da bulunan üst sağ iki tuşa basarak hafızayı silebilir resetleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Otomatik Kepenk Kumanda Resetleme Videosu